10 Eylül 2015

Tımarhane

Hayır yani, kendi halinde bir vatandaş olsa gene neyse, adam koskoca Gérard Depardieu yahu. Ünlü Fransız oyuncu. İlki 1967'de olmak üzere bugüne değin 213 filmde oynamış. Yapımcılık, yönetmenlik, şu bu yaptığı filmler de cabası. Sinema alanında sürüyle de ödülü var.
-
Rastlamışsınızdır muhtemelen, üç-dört gün önce sosyal medyada epey bir konuşuldu, Sabah gazetesinin Facebook'taki sayfasına koyduğu bir haberin bağlantısında yer alan bu görselde Depardieu'nün ülkesi Fransa'dan çekip gitmek istediği yönündeki sözleri var. Bunu gören, hiç tıklayıp haberi okumaya vakit harcamadan altına yapıştırmış yorumu. Yorumlar gayet çeşitli olmakla birlikte anafikirleri aynı: "Seni tutan mı var, cehennemin dibine kadar yolun var." Yeminle söylüyorum, malzemesi bu kadar bol bir başka ülke bulamazsınız. Düşünün, adamın adına, kim olduğuna bakmaya bile gerek duymadan derhal yargılamaya geçen bir güruhtan söz ediyoruz. Bu ülkenin kültür düzeyi hiç bu kadar aşağılara düşmemişti.


6 yorum:

  1. haber çıktığında çok gülmüştüm.
    bir de zlatan ibrahimoviç'in bu boktan ülke psg'yi hak etmiyor, söylemini yazsalardı ne olurdu merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Goethe. İnsan nasıl hayret edeceğini bile bilmiyor. Ne yiyip içiyor bu insanlar, merak edilmeyecek gibi değil yani.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Artık bir şeye şaşırmam diyorum. Olmuyor olmuyor olmuyor!
    Aslında olay şu kendi adıma; müthiş buluşları yapan zekalara inanıyoruz da, bunlara niye inanmıyoruz. Varlar işte!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir bakış açısı. Evet, büyük insanların varlığına inanıyorsak bunlarınkine niye inanmayalım? Ama işte, karşıdaki kafatasının içinde beyin taşıyorsa insan ister istemez bir beklenti içine giriyor. İnsan dediğin biraz kendinin farkında olur yani.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ahaha! Adamcağız bu baskı karşısında Türkiye'ye yerleşmiş mi? İşte bütün bilmek istediğim bu :)))

    Şaka bir yana, artık neye saldıracağımızı şaşırmış haldeyiz. Nefretin insanı nasıl da şuursuzlaştırdığına bundan güzel örnek olabilir mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Drykse. Haklısın, nefret insanları beter bir hale sokuyor. Kendi payıma bir yandan çok şaşırıyorum, bir yandan da her şeyi olabildiğince normal karşılıyorum. Ülke tiyatro sahnesine dönmüş durumda.
      Sevgiler...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git